In Zicks atelier worden allerlei strijkinstrumenten nauwkeurig gerepareerd en gerestaureerd, van eenvoudige tot gecom-pliceerde werkzaamheden, van violen tot contrabassen, van antieke tot hedendaagse instrumenten en strijkstokken. Het is niet onbelangrijk te weten dat een instrument om de zoveel tijd een onderhoudsbeurt nodig heeft. Het is prettiger voor iedere musicus om een schoon en nagekeken instrument te bespelen.

Elk instrument krijgt van Zick genoeg aandacht. Door zijn studie- en praktijkjaren die hij heeft opgedaan bij verschillende vioolbouwmeesters in het buitenland en natuurlijk ook zijn eigen ervaring de laatste dertig jaar, beschikt hij over goede vaardigheden om reparaties en restauraties op de juiste manier uit te voeren. Daarnaast heeft hij ook veel gewerkt met waardevolle instrumenten, wat hem een hoog niveau heeft opgeleverd.

Tevens besteedt hij ook veel tijd aan het verbeteren van de klank van de instrumenten door onder andere goede kammen en stapels te snijden en te plaatsen. Verder worden natuurlijk ook andere reparaties gedaan, bijvoorbeeld het bijwerken en schoonmaken van de lak wegens beschadigingen, het lijmen van eventueel losgeraakte randen in verband met bijgeluiden en het beharen van de strijkstok. Dit is slechts een kleine opsomming van alle reparaties die verricht worden.

Met de nieuwste technieken en methodes worden de instrumenten zo optimaal mogelijk speelklaar gemaakt, wat voor een musicus erg belangrijk is. Door vioolbouwer Zick zelf worden ook de instrumenten bespeeld en afgesteld om het beste eruit te halen. Zo is hij in staat topkwaliteit te leveren.